Lekker eten en goed drinken
De Nederlandse Keuken
De Nederlandse keuken is uniek. In de Nederlandse keuken werken de koks veelal met verse en regionale producten van uitzonderlijke kwaliteit. De kok en de boer wonen vaak in hetzelfde gebied en kennen elkaar, dat proeft u!
Nederland kent ook zijn eigen typische gerechten zoals de wereldberoemde Pannenkoeken. Er zijn zelfs gespecialiseerde Pannenkoekenrestaurants. Hier weet men precies wat er nodig is om een authentieke nederlandse pannenkoek te maken. Deze pannenkoekenrestaurants bieden natuurlijk ook andere gerechten aan.
Nederlanders zijn ook gek op asperges met ham en ei. Vooral in de zuidelijke provincies wordt deze lokale lekkernij in het speciale aspergeseizoen veel aangeboden. Het Aspergeseizoen loopt vanaf half April tot half Juni.
Net als in andere europese landen vindt u in Nederland veel buitenlandse restaurants. De meest bijzonder hiervan, die u niet of nauwelijks in andere europese landen vindt zijn de Indonesische Restaurants. Nederland heeft al vanaf de jaren 40 van de vorige eeuw een grote groep inwoners van Indonesche afkomst. De Indonesische keuken is daardoor nauw verweven in de Nederlandse Cultuur.
Probeert u het zelf eens en bezoek een van de Indonesische restaurants in Nederland.
In Nederland zijn er vele goede restaurants én top chefs. De lokale producten staan aan de basis, en de eigenzinnige en creatieve chefs zorgen ervoor dat zij op een gezonde en verantwoorde manier op uw bord verschijnen.
Wij bieden u een handig overzicht van alle Restaurants in Nederland, Eet smakelijk!