Skip to main content

Indonesisch Restaurant Toko Frederik

Beste Indonesische Restaurant van Nederland

U bent van harte welkom bij Restaurant Toko Frederik in Den Haag, Toko Frederik opende haar deuren al op 8 juni 1984. De traditionele rijsttafel en de traditionele gerechten vormen de specialiteit van Restaurant Toko Frederik in Den Haag. Toko Frederik wil bewust geen chique restaurant zijn, maar juist de traditionele gerechten serveren in een gemoedelijk restaurant, tegen een redelijke prijs.



Authentiek Indonesisch Restaurant Den Haag Nederland

De Indonesische rijsttafels van Toko Frederik zijn op basis van de traditionele principes samengesteld met gerechten die elkaar in balans houden. Ieder kiest wat hij/zij lekker vindt. Om goed van de smaken te kunnen genieten is het te adviseren om niet alles tegelijkertijd op te scheppen, maar één of twee gerechten op te scheppen, daarna weer één of twee et cetera. Als u bijvoorbeeld wat minder tijd heeft dan kunt u een ook ramesschotel nemen. Rames betekent ‘van verschillende gerechten’. Ramé betekent gezellig. Een Rames-schotel is in feite een kleine rijsttafel voor één persoon op een groot bord. De schotel wordt standaard geserveerd met witte rijst. Tegen geringe meerprijs kunt u de rijsttafel krijgen met Nasi Koening (gele rijst), Nasi Goreng (gebakken rijst) of Bami Goreng (gebakken noedels).

Bij alle rijsttafels en schotels kunt u uw voorkeur aangeven. Dan kann men daar bij het samenstellen van uw maaltijd rekening mee houden. U kunt alsvolgt variëren:

Pittig | Medium | Niet-pittig

Met vlees | Zonder vlees, wel vis Volledig vegetarisch

De liefhebber van echt heel pittig kan om sambal vragen. De pittigheid van de gerechten is door de jaren heen afgestemd op wat de meeste van de gasten van Toko Frederik waarderen. Als u met een groep wilt eten en het van tevoren aangeeft, dan kunnen wij zorgen voor authentieke pittige gerechten.

De Indonesische Keuken in Nederland

De Indonesische keuken kent eeuwenoude basisprincipes. De keuken maakt gebruik van een zeer groot scala van uiteenlopende kruiden en ingrediënten. Misschien wel door die grote hoeveelheid kruiden en ingredienten draait het bij de rijsttafel om contrast en evenwicht. Tegenover een zoute smaak hoort een zoete smaak te staan. Een scherpere specerij wordt gecompenseerd door iets koels en verfrissends. Tegenover een nat gerecht staat een droog gerecht. Marinades spelen een grote rol in de Indonesische keuken. Sommige om vlak voor het roosteren op te smeren. Andere om uren in te laten trekken. De gebruikte bindmiddelen zijn altijd kokosmelk, gemalen pinda’s en kruidenpasta’s, in plaats van boter en bloem

Neemt u voor meer informatie en reserveringen alstublieft contact op met Toko Frederik E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Telefoon: +31703603125


  • Adresse:

    Frederikstraat 225
    2514 LC Den Haag

  • Telefon:
  • E-Mail:
    Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • Openingstijden:

    Maandag t/m Zondag van 12.00 tot 21.00.